Advies Vroegtijdig Schoolverlaters

De afdeling VSV van de gemeente Den Haag houdt zich bezig met het terugleiden naar het onderwijs van voortijdig schoolverlaters. De jongeren die verschijnen, behaalt de gemeente redelijke resultaten mee. Echter: circa 50% van onze jongeren verschijnt niet.

Aan wie
Organisatie: Gemeente Den Haag
Contactpersonen: Keltoum Bakrimi (beleidsmedewerker vroegtijdig schoolverlaters, gemeente Den Haag)
Overige contactpersonen: Virindra Kalika (beleidsmedewerker vroegtijdig schoolverlaters, gemeente Den Haag)

Adviesvraag/-vragen
– Hoe kan de opkomst van vroegtijdig schoolverlaters worden vergroot naar aanleiding van de acties en communicatie die de gemeente Den Haag toepast?

Concreet advies
– De taal in communicatiemiddelen moet meer op jongeren worden afgestemd. Hiervoor zijn concrete oplossingen en alternatieven geboden.
– Een brief van de gemeente in officiële vorm, schrikt af.
– Social media niet inzetten voor onderwerpen waarbij privacy en imago een rol spelen, zoals bij vroegtijdig schoolverlaters.
– Andere adviezen zijn mondeling gegeven op basis van het gepresenteerde communicatiemiddelen.

Keltoum Bakrimi: “Haagse jongerenambassadeurs, een bruisende en stimulerende groep jongeren die op een vernieuwende en deskundige manier meegedacht hebben over het werk van de afdeling Voortijdig Schoolverlaten en het contact met jongeren daarover. Ze hebben de Haagse jongeren voor ons in de spotlights geplaatst op een manier dat je wordt geprikkeld vanuit het perspectief van jongeren te kijken en te denken. Heel leerzaam! De Haagse Jongerenambassadeurs zijn een must voor iedere organisatie in Den Haag die zich inzet voor Haagse burgers”.

dropouts