Netwerk Haagse Helpers

Netwerk Haagse Helpers is een nieuwe organisatie binnen Den Haag die de stad wilt verbinden. Door jongeren met een netwerk in te zetten en hulp te laten bieden aan mensen die een extra handje hulp kunnen gebruiken, wilt de stichting zorgen voor meer samenhang in de stad. Het gevraagde advies was hoe zij jongeren zo goed mogelijk kunnen bereiken, betrekken en kunnen inzetten.

Het advies ging vooral over het concreet maken van de visie en de doelgroep van de stichting. Jongeren hebben vaak behoefte aan een duidelijke boodschap en dat zal ook bijdragen aan meer jonge vrijwilligers die zich willen inzetten. . Het bestuur van de stichting moet zorgen voor de logistieke ondersteuning en daarmee zorgen dat inzetten voor de stichting makkelijk en vrijblijvend blijft voor de jongeren. Ook gaven we het advies om persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden te bieden. Dit maakt het nog aantrekkelijker voor jongeren om zich aan te sluiten en bied je ook de jongeren mét een netwerk kansen.
Het grootste deel van het advies is overgenomen en in werking gezet.

Dit is een gevraagd advies vanuit Netwerk Haagse helpers.

 

‘’Het was enorm waardevol voor de stichting om jongeren te betrekken en mee te laten denken over jongeren en vrijwilligerswerk. Als jongeren zich zo inzetten voor personen zonder netwerk, dan ontstaan er mooie dingen!’’ – Alex Haas (oprichter Netwerk Haagse Helpers)