Museumkwartier

De gemeente is in samenwerking met Platform31 een onderzoek begonnen naar de aanwezigheid van jongeren in het museumkwartier. Het doel hiervan is om mogelijkheden te onderzoeken voor een levendig museumkwartier in de avond. Het Museumkwartier heeft een hoop te bieden en is één van de mooiste wijken van Den Haag, maar trekt daarmee ook een bepaald publiek. De concrete vraag die zij hadden was: Hoe kunnen we het museumkwartier in de avond aantrekkelijker maken voor jongeren en zorgen dat het  levendiger wordt?

Het museumkwartier heeft het imago dat het duur is en voor oude mensen. De Haagse Jongerenambassadeurs adviseerden om meer opties voor jongeren om iets leuks te doen (eventueel gratis) en het promoten van bestaande mogelijkheden is daarom belangrijk. Het inzetten van social influencers uit de stad in om meer bekendheid te geven aan de leuke opties voor jongeren is een goede mogelijkheid.

Het museumkwartier ligt vlak naast het centrum, waar veel jongeren komen. Probeer dus niet per se te concurreren met het centrum maar wordt meer een plek waar leuke evenementen georganiseerd kunnen worden. Het museumkwartier is een hele mooie wijk om te wonen. Door te zorgen voor meer betaalbare woningen voor jongeren zal zorgen voor meer jongeren in het algemeen en in de avonduren.

Op 21 mei 2018 verscheen het eindrapport ‘Avondstad-Hoe-breng-je-de-binnenstad-s-avonds-tot-leven’ uit, waarin de adviezen van de Haagse Jongerenambassadeurs waren opgenomen en verwerkt.

Dit was een gevraagd advies van Platform31.