One Young World 2018

In oktober 2018 zal de One Young World summit in Den Haag plaats vinden. Tijdens deze summit zullen meer dan 1300 young professionals naar onze stad komen, om in gesprek te gaan met elkaar én met wereldleiders en zo bij te dragen aan een betere wereld. De One Young World summit is een internationaal en bijzonder evenement van hoge status. De meest waardevolle jonge talenten van de wereld, internationale bedrijven, NGO’s, universiteiten en andere toekomstgerichte organisaties komen samen. De sprekers van de conferentie bestaan o.a. uit Kofi Annan, Doutzen Kroes en Muhammad Yunus.

Onze (oud)ambassadeurs Fady, Niqshal, Damien, Baris en Eva mochten de summit van 2017 in Bogota bijwonen.

Wanneer: het eerste halfjaar van 2017

Aan wie: Gemeente Den Haag (Contactpersoon: Mark Verheul)

Wat: De gemeente Den Haag heeft de Haagse Jongerenambassadeurs gevraagd mee te denken over de randprogrammering van de summit in 2018. Ook waren zij betrokken bij het selectieproces om tien door de gemeente Den Haag gesponsorde jongeren te kiezen, om mee te gaan naar the One Young World summit in Bogota/Colombia. De Haagse Jongerenambassadeurs dachten in het bijzonder na over:

  • Hoe wordt de selectie zo eerlijk mogelijk opgezet, waarbij jongeren van diverse opleidingsniveaus en achtergronden kans maken om te winnen?
  • Hoe maken we onder de Haagse jongeren bekend dat ze zich kunnen aanmelden?

De Jongerenambassadeurs schetsten de randvoorwaarden: het insturen van een videopitch van een minuut met hun eigen boodschap hoe zij aan een betere wereld werken, als ook een vrije opdracht om e.e.a. te ondersteunen. Ook bij de selectie hebben ze een intensieve rol gespeeld, waardoor er 12 zeer geschikte kandidaten zijn geselecteerd om in aanloop naar de One Young World Summit aandacht te genereren voor Den Haag als voortrekker die jonge toekomstige leiders betrekt bij het werken aan een betere wereld. Vanuit de projectorganisatie is ervoor voor gekozen om ook drie Jongerenambassadeurs aan de delegatie naar Bogotá toe te voegen, als dank voor het vele werk dat zij leveren aan de stad.

Deelnemers: De gehele groep heeft bijgedragen aan het algemene advies. Damien Zeller, Niqshal Arjun, Nina Ruijer, Fady Mikhail en Eva Oskam waren in het bijzonder betrokken bij dit traject.

Domeinen:

  • Jongeren bereiken
  • Maatschappelijke participatie
  • Jongeren betrekken

 

 

“Dankzij de enorm gewaardeerde commitment van de Haagse Jongerenambassadeurs wordt Den Haag begin oktober in Colombia op een fantastische wijze op de kaart gezet als gaststad voor de One Young World Summit in 2018!”        – Mark Verheul, directeur Protocolbureau, Gemeentelijk projectleider One Young World Summit.