Wij zijn allemaal Nederlander

Selma Hajjari en Hizir Cengiz delen de portefeuille ‘Diversiteit’ en willen graag de jongeren van Den Haag positief beïnvloeden in hun gedrag rondom dit thema. Daarom gaven zij ongevraagd advies aan de gemeente vanuit hun portefuille.

 

Wanneer:

Aan wie: Gemeente Den Haag

Wat: Naar aanleiding van het volgen van nieuws, het lezen van en meewerken aan enkele onderzoeken, het bezoeken van bijeenkomsten rondom diversiteit en een klein onderzoek onder Haagse jeugd in hun eigen omgeving, hebben Selma Hajjari en Hizir Cengiz de conclusie getrokken dat het nog niet optimaal is gesteld met de aceptatie van diversiteit in Den Haag. Ze hebben zelfs het idee dat het slechter wordt. Daarom hebben ze een campagne ontwikkeld en als advies aan de gemeente Den Haag opgesteld.

‘Wij zijn allemaal Nederland’ is een campagne. Selma en Hizir zijn twee jongeren uit Den Haag die zien dat er in Nederland – dus ook in Den Haag- een idee is over de definitie van een Nederlander dat in onze ogen niet meer van deze tijd is. Een grote groep leeft met het idee dat een Nederlander er uitziet zoals dat ook in 1950 was; wit, blond haar en blauwe ogen. Dagelijks wordt over het ‘Nederlander-zijn’ discussies gevoerd. In kranten, op sociale media, in de politiek en offline tussen burgers.

Echter zien we dat dit gedachtegoed in de realiteit leidt tot nare situaties, bijvoorbeeld discriminatie. Zo zien we dat er binnen de LGBTI-gemeenschap vele mishandelingen en treiteringen plaatsvinden . Ook werd er onlangs door het SBS6-programma Undercover in Nederland aan het licht gebracht dat er sprake is van discriminatie in onder andere Haagse horecagelegenheden, tevens blijkt uit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut dat dit jaar werd uitgevoerd, dat discriminatie jegens moslims het meest plaatsvindt in Den Haag .

Omdat wij het teleurstellend vinden dat er in zo een prachtige stad, die haar pracht kent door de diversiteit, zulke incidenten plaatsvinden én omdat wij op een positieve manier willen bijdragen aan de discussie, die vandaag de dag veel wordt gevoerd, willen wij ‘wij zijn allemaal Nederland’ uitvoeren. Dit is een campagne waarop dié pracht van Den Haag te zien is. Deze campagne wordt versterkt met de #AllemaalNederlanders. Hiermee willen wij de discussie nog meer bevorderen.

Deelnemers: Selma Hajjari en Hizir Cengiz

Domeinen:

  • Jongeren bereiken
  • Jongeren beïnvloeden