Blauwe economie – Praktijkcentrum Noordzee

Door Amy

In de blauwe economie komen voedsel, natuur, energie, sport en veiligheid samen. De toenemende vraag resulteert in een verhoogde druk op land en zee door een gebrek aan ruimte. Ook legt de toenemende vraag steeds meer druk op het milieu. Men is genoodzaakt om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om te kunnen voldoen aan de vraag. Daarom staan de komende jaren in het teken van de transitie naar een ‘duurzame blauwe economie’.

De Haagse Jongerenambassadeurs vinden dat er veel mogelijkheden zijn om een praktijkcentrum zichtbaar en aantrekkelijk te maken voor jongeren. Presenteren van uitdagende projecten, samenwerken met bedrijven, gebruik maken van sociale media, aanbieden van workshops en events en tonen van succesverhalen, zijn volgens hen een aantal effectieve manieren om dit te bereiken.
Dit is een advies en zij weten dat er altijd een prijskaartje aanhangt, maar ze willen graag bijdragen aan het stellen van prioriteiten aan de hand van budgetten om jongeren te blijven betrekken bij dit idee.