Het Nationale Toneel

Het Nationaal Toneel wilde graag advies van de Haagse Jongerenambassadeurs over het verder ontwikkelen van de jongerenredactie. Wat denken de Haagse Jongerenambassadeurs dat de redactie moet doen, anderzijds is het Nationaal Toneel op zoek naar jongeren die in de redactie willen plaatsnemen.

Het advies dat de Haagse Jongerenambassadeurs gaven was dat het de bedoeling is dat alle jongeren uit Den Haag die geïnteresseerd zijn in Kunst & Cultuur iets gaan hebben aan de jongerenredactie. Het wordt een platform waar je terecht kan om te kijken wat er voor jou interessant is. Dit platform is dan geheel vormgegeven door andere jongeren, die onderzoek doen naar wat er tof is in de stad. En dit platform blijft niet een online platform, in de toekomst worden er evenementen georganiseerd door de redactie die jullie ook kunnen bezoeken.

Dit is een gevraagd advies vanuit de het Nationale Toneel.

Sebastiaan van Loenen: “Wat ik ook heb meegenomen uit de ontmoeting met de Haagse Jongerenambassadeurs is de manier van vergaderen. De manier waarop het gesprek ging, waarop ze allen hun inbreng gaven en daar bij elkaar op doorvroegen. Met af en toe een voorzet en een vraag van Alan als begeleider. Ik zag daar hoeveel jongeren aankunnen qua denken en hoe zij echt de beste kenners zijn van de groep waarin zij zich bevinden. Zij vinden het erg leuk om daarin serieus genomen te worden en mee te denken in plannen en ideeën en zijn dan ook niet bang je terug te geven wat ze ergens van denken. Dat is wat ik doorzet in de vergaderingen met de redactie.”