Internationale dag tegen racisme en discriminatie

Tuhuteru & Partners heeft de opdracht gekregen om het Haagse evenement rondom de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie te organiseren. Dit doen ze door een dialoogweek te organiseren, met diverse sessies, op maandag 14 maart, woensdag 16 maart en vrijdag 18 maart. De afsluiter is op zondag 20 maart. De Haagse Jongerenambassadeurs hebben op verschillende wijzen het evenement ondersteund.
Als dank kregen de jongerenambassadeurs een media training aangeboden.

Aan wie
Organisatie: Tuhuteru & partners
Contactpersoon: Rocky Tuhuteru en Alies Boenders

Adviesvraag/-vragen
• Hoe kunnen we het evenement rondom de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie het beste vormgeven?
• Hoe kunnen we het evenement het beste promoten/

Domeinen
• Jongeren bereiken
• Jongeren informeren
• Maatschappelijke participatie
• Jongeren beïnvloeden
• Jongeren betrekken

Traject
Rocky Tuhuteru is een bekende van 125Procent en hoorde hoe de Haagse Jongerenambassadeurs succesvol adviezen geven aan de gemeente Den Haag, maar ook aan organisaties in de stad zolang er maar een link is met de gemeente. Aangezien Tuhuteru & Partnersom de opdracht om het Haagse evenement rondom de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie te organiseren van de gemeente Den Haag kregen, was de link snel gelegd.

Betrokken jongeren
• Alle Haagse Jongerenambassadeurs

Concreet advies
De Haagse Jongerenambassadeurs adviseerden om jongeren in te zetten voor de promotie. Als onderdeel van de uitvoering van dit advies, zijn de Haagse Jongerenambassadeurs gefilmd met een korte statements over diversiteit en hoe ze denken dat racisme en discriminatie tegengegaan kan worden. De jongerenambassadeurs hebben ook andere Haagse jongeren en jongerenorganisaties aangedragen om mee te werken aan de filmpjes.
Daarnaast is uitgebreid geadviseerd over social media. Enkele jongerenambassadeurs hebben daar zelf de uitvoering van gedaan.
De Haagse Jongerenambassadeurs hebben ook dialoogtafels bemand, met vragen aan jongeren als ‘wat vind je van de stad?’ en ‘wat vind je van diversiteit?’. En op 20 maart presenteerden de jongerenambassadeurs zich in de Grote Kerk.
Effect van het advies
Het effect van het advies was direct zichtbaar in de stad en online. De Haagse Jongerenambassadeurs hebben invloed gehad op de marketing, op het evenement zelf en op de dialogen die plaatsvonden op verschillende locaties in de stad.

Rocky Tuhuteru: “Nogmaals hartelijk dank voor jullie inzet. We hebben het echt enorm op prijs gesteld en de samenwerking ook als constructief en hartelijk ervaren. We hebben al aangegeven heel graag iets terug te willen doen in de vorm van een workshop presentatie en woordvoering. Dus is het kort: hoe vertel je een verhaal met zoveel mogelijk impact. Dat willen we jullie graag aanbieden op een zaterdag, bij ons op kantoor. Van verschillende mensen begreep ik dat jullie donderdag weer bij elkaar zijn. Graag hoor ik welke zaterdag voor jullie goed uitkomt. Wijzelf hebben ook een aantal restricties: we kunnen niet op: 2 april, 23 april, 14 mei en 18 juni.”