One Young World Summit

One Young World Summit bundelt jonge leiders uit de hele wereld en empowert hen om blijvende verbindingen te maken en een positieve verandering in de wereld te realiseren. One Young World Summit organiseert een jaarlijkse topconferentie, waar de meest waardevolle jonge talenten van de wereld, internationale bedrijven, NGO’s, universiteiten en andere toekomstgerichte organisaties worden verbonden. In 2018 komt de One Young World Summit naar Den Haag.

Aan wie
Organisatie: Gemeente Den Haag
Contactpersoon: Mark Verheul, directeur van het Protocolbureau, gemeente Den Haag

Adviesvraag/-vragen
• Niet van toepassing (ongevraagd advies)

Domeinen
• Maatschappelijke participatie
• Jongeren betrekken

Traject
Op 31 mei had jongerenambassadeur Eva een afspraak met Mark Verheul. Hij zal één van de verantwoordelijken zijn voor de One Young World Summit The Hague. Naar aanleiding van de lobby die Eva voerde, wil hij heel graag lokale jongeren betrekken bij de One Young World Summit.

Betrokken jongeren
• Eva Oskam

Concreet advies
DUURZAAM FESTIVAL;
Duurzaamheid hoeft niet oubollig of duur te zijn. Een festival waarbij informatie beschikbaar is over duurzaamheid, waarbij we o.a. ons eigen stroom opwekken, afval scheiden en recycling ingezet wordt, kan bijdragen aan de bewustwording onder jongeren voor een duurzame wereld zonder dat het alleen een elite groep aanspreekt.

TEDX YOUTH TALKS;
High potentials komen niet alleen van Harvard en velen (jongeren uit Den Haag) hebben geen 3000 euro of een bevoorrechte positie om naar de summit te komen. Den Haag zit vol talent! Pitch jouw idee die in de richtlijnen valt met de OYW summit, en kom in de Haagse finale. Elk stadsdeel/wijk kan voorrondes houden + voorbereidende sessies waarin talentontwikkeling wordt gestimuleerd. Zo gaan onze jongeren vooruit, onze stad en onze wereld! Wellicht is het mogelijk om de winnaar tijdens de summit te laten pitchen of mee te doen?

VLOGGEN:
Wie kent onze stad beter dan onze inwoners zelf? Laat in het jaar in aanloop van de summit een aantal jongeren vloggen over Den Haag om Nederlandse en internationale jongeren te laten zien waarom ze naar Den Haag moeten komen. De eerste vlog kan wellicht als aftrap op de closing ceremony van Bogota worden laten zien.

LIVE STREAM + DEBAT:
Aangezien de summit niet toegankelijk is voor iedereen, is het leuk om een interessante spreker live te streamen op bijvoorbeeld de Grote Mark. Zo kunnen Haagse jongeren ook geïnspireerd raken en leren van belangrijke wereldleiders. Daarna kan een debat georganiseerd worden over dat onderwerp, wellicht met betrekking tot Den Haag, en kunnen jongeren samen met ideeën komen voor onze samenleving.

MEET THE LOCALS FESTIVAL:
Jongeren uit Den Haag en jongeren die de summit bezoeken kunnen elkaar een hoop leren. Waarom laten we hen niet met elkaar kennis maken via leuke activiteiten en een feestje? Na de hele dag de summit bijgewoond te hebben heeft iedereen de behoefte even los te gaan en nieuwe vrienden te maken.

HOTEL TRANSVAAL:
Vroeger was het mogelijk om in Transvaal te overnachten in een hotel waarbij mensen uit de buurt betrokken waren. Helaas bestaat hotel Transvaal niet meer, maar het zou leuk zijn als vergelijkbare projecten worden opgezet, om de jongeren een leuke en andere slaapplek aan te bieden, waarbij ze in aanraking komen met het ‘echte’ Den Haag.

Effect van het advies
Het effect van het advies is dat de Haagse jongerenambassadeurs adviseurs worden van de programmamanager Mark Verheul (directeur Protocolbureau, gemeente Den Haag) voor de randprogrammering van de One Young World Summit 2018 in Den Haag! De Haagse Jongerenambassadeurs zullen zich vooral richten op het betrekken van jongeren van verschillende niveaus door de hele stad met de visie dat de jonge talenten van Den Haag niet persé de hoogst opgeleide, rijkste jongeren zijn van onze stad!

Mark Verheul: “Zeer veel dank voor al deze waardevolle input! Het lijkt me zeer nuttig om binnenkort weer om de tafel te zitten om te zien op welke wijze de Haagse Jongerenambassadeurs in de aanloop naar de One Young World Summit in 2018 een prominente rol kan krijgen. Afgelopen week heb ik met het projectteam vanuit het Convention Bureau een ontmoeting gehad over de eerste stappen die nu gezet moeten worden richting Ottawa. Ik zou het op prijs stellen om kort daarna met jou en Alan om de tafel te zitten om te zien hoe we jullie input de komende jaren kunnen gaan gebruiken!”