Stem ansichtkaart Burgemeester Krikke

De gemeente hoopt elk jaar weer dat er zo veel mogelijk mensen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hiervoor werden een aantal verschillende communicatieacties opgezet. En voor een van die acties heeft de gemeente de hulp van de Haagse Jongerenambassadeurs ingeschakeld. Ze wilde namelijk een kaartje sturen naar de zogenaamde ‘first time voters’. Dit zijn jongeren die tussen de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar en 21 maart 2018 de leeftijd van 18 jaar bereikten en zo dus voor het eerst mogen stemmen. De gemeente heeft verschillende ontwerpen van de kaarten gemaakt en de Haagse Jongerenambassadeurs mochten de burgemeester adviseren.

De jongerenambassadeurs kregen alle opties voor ansichtkaarten toegestuurd. Deze hebben ze uitgehangen en met zijn allen beoordeeld. De jongerenambassadeurs gaven punten aan alle ontwerpen en die hebben we daarna opgeteld. Het verslag met de uitkomsten is daarna weer rondgestuurd en daar mocht iedereen nog een keer op reageren.

Het advies van de jongerenambassadeurs kreeg een prominente rol in het advies naar de burgemeester. Er is uiteindelijk gekozen voor één van de hoogste scorende ontwerpen uit het advies van de jongerenambassadeurs. Een kleine 76.000 ‘first time voters’ ontvingen de kaart.

Shelley Kouwenhoven (Adviseur Communicatie): “Het leuke is dat we de 2 best scorende ansichtkaarten hebben voorgelegd aan de burgemeester. We hebben haar verteld deze twee ontwerpen het advies waren van de Haagse Jongerenambassadeurs. Dat vond ze heel mooi en uit die ontwerpen heeft ze uiteindelijk gekozen. De rest hoefde ze niet eens te zien.“

Dit is een gevraagd advies vanuit de gemeente Den Haag.